dinsdag 4 september 2012

ECB interventieplan

Draghi stuurt vandaag zijn plan naar alle ECB-bestuurders die hierover donderdag een besluit nemen. De ECB koerst er nu op aan dat de bank alleen bij grote paniek op de markten intervenieert. De eurolanden kunnen emissies van staatsobligaties vervolgens ondersteunen door een deel van het nieuw uit te geven papier op te kopen, zo is het idee.

De woordvoerder van Merkel zei maandag dat de Duitse regering het volste vertrouwen heeft dat de ECB de juiste keuzes zal maken. De regering mengt zich niet in het debat, want ‘alleen al de discussie daarover zou de onafhankelijkheid van de ECB al aantasten’.

De ECB heeft de afgelopen twee jaar al voor meer dan € 200 mrd aan staatsobligaties van Griekenland, Ierland, Portugal, Spanje en ItaliĆ« opgekocht. 

http://fd.nl/economie-politiek/715662-1209/brede-steun-voor-ingreep-ecb?visited=true

“We have to be very careful that we don’t raise false expectations,” Schaeuble told Deutschlandfunk radio yesterday. “It has to remain very clear, state debt can’t be financed through monetary policy. Therefore we can’t have a decision --we would think it very wrong -- that’s not covered by the ECB mandate.”
http://www.bloomberg.com/news/2012-09-03/merkel-says-bailouts-here-to-stay-as-schaeuble-warns-on-ecb.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten